Size en yakın Fiat Bayisindeki satış danışmanını hemen arayıp kolayca bilgi almak ister misiniz?

ARA GÖRÜNTÜLÜ ARA
Skip to content Skip to navigation

FIAT 500 LIFE STYLE ETKİNLİĞİ’NDE NOSTALJİK BİR YOLCULUĞA ÇIKTIK

FIAT 500 LIFE STYLE ETKİNLİĞİ’NDE NOSTALJİK BİR YOLCULUĞA ÇIKTIK

13 Aralık Çarşamba günü Fiat 500 Ailesi’nin 60. yıl buluşması kapsamında Eataly’de Fiat 500 Life Style Etkinliği gerçekleştirildi. Fiat Pazarlama Müdürü Berk Arı ve Fiat Pazarlama İletişimi Müdürü Melike Güleli, Fiat 500 Ailesi’nin 60 yıllık hikayesini etkileyici bir sunum ile paylaştı.

İlk kez 4 Temmuz 1957 tarihinde yolara çıkan Fiat 500, bugün pek çok kullanıcının vazgeçilmezi olarak yollardaki serüvenine devam ediyor. Etkinlikteki sunumunda Fiat 500’ün çarpıcı hikayesini önemli bilgiler ve analizlerle paylaşan Berk Arı: ‘Fiat 500’ün tasarımcısı Dante Giacosa, sadece A noktasından B noktasına taşıyacak bir otomobil tasarlamadı. Yenilikçi bir yaklaşımla o dönemin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak benzersiz bir tasarım ortaya koydu. Bu durum Fiat 500’ü zamansız bir stil ikonu haline dönüştürdü.’ diyerek Fiat 500’ün kullanıcılar üzerindeki etkisine vurgu yaptı. Arı ilk Fiat 500’ün 1950’li yıllarda iyimserliğin ve ümidin sembolü olduğunu,  1975’e kadar 18 yıl boyunca hem İtalya’nın hem de Avrupa’nın gönlünde taht kurduğunu ve insanların günlük hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini  belirtti.

Sinemadan sanata uzanan bir yolculuk…

Fiat 500’ün 1970’lerden 2000’lere uzanan hikayesini, dönemin önemli filmlerinde yer alması ile örneklendiren Melike Güleli dinleyicilere görsel bir şölen sundu. Fiat 500’ün filmlerdeki rolünü ‘’Fiat 500’ün sinema tarihinde önemli bir yeri oldu. Hafızalarda kalan bazı sahneleri hatırlatalım; mesela, 1964’te, İtalyan sinemacı, yönetmen, aktör, yapımcı Alberto Lattuada, yer aldığı bir filmde, Fiat 500 kullandı.  Öte yandan Billy Wilder’ın bir filminde oyuncu Jack Lemmon’u da iskelede Fiat 500’e hayran olurken görenleriniz vardır. Filmdeki kahraman ‘oyuncu bedelinin bir kısmını vereyim, bana 500 verin’ diyor ve Beverly Hills’e 500’ü ile gidiyordu. 1971’de ise La Mortadella filminde rol alan, Hollywood’un en güzel aktristlerinden Sophia Loren’in nişanlısı tarafından Fiat 500 ile takip edildiğini gördük. Luc Besson’un yönetmenliği yaptığı Derinlik Sarhoşluğu filminde ise Enzo Molinari karakteri Fiat 500 kullanmış,  hatta modelimiz filmin afişlerinden birinde de başrolü almıştı.‘’ sözleriyle anlattı.

Güleli, Fiat 500’ün sinemadaki yerinden sonra modelin New York Modern Sanatlar Müzesi MoMA’nın kalıcı sanat galerileri bölümüne girmesi ve 500F modelinin müzede sergilenen ilk ve tek otomobil olması yanında Fiat’ın yılın ‘Kurumsal Sanat Ödülü’nü kazanmasına da dikkat çekti.

Sunumunda Bvlgari, Gucci, Diesel ve Barbie gibi dünyaca ünlü markaların Fiat 500 ile yaptığı iş birliklerinden örneklere de yer veren Güleli; Fiat 500 aile ağacının sergilendiği proje, Fiat 500’ün kuru meyvelerle kaplandığı etkinlik, kahve festivalinde 160 bin kahve çekirdeği ile kaplandığı çalışmadan renkli örneklerle ve Fiat 500’ün denizlere taşan örnekleri ile sonlandırdı.