ELEKTRİKLİ SÜRÜŞTE YENİLİKLER

ÖZGÜRLÜĞÜ SEÇİN
Yeni 500e Hatchback, 3+1 ve Cabrio’nun 320 km’yi bulan menzili* sayesinde işe, spor salonuna gitmek ve eve dönmek gibi günlük şehir içi yolculuklarınızın tamamına yetecek otonomiye sahip olacaksınız. Yeni 500e şehir içi sürüş amacıyla kullanıldığında, etkileyici performansı sayesinde yüksek bir menzil sunar.
*Elektrikli menzil verileri WLTP test prosedürü metodolojisine göre belirlenmiştir. Bu veriler aracın konfigürasyonu ile ilgili olup, günlük kullanımda çeşitli unsurlara bağlı olarak farklılık gösterebilir. Bu unsurlar arasında özellikle kişisel sürüş tarzı, yol şartları, dış sıcaklık, aracın sürüş modu, ısıtma/klima çalışma durumu ve yüksek voltajlı batarya durumu yer alır.

SHERPA MODU
“Sherpa” modu, elektrikli şehir otomobilinin klima, telefon şarjı, hız limiti gibi parametrelerini optimize ederek enerjiden tasarruf eden ve varış noktanıza ulaşmanızı sağlayan akıllı bir sürüş modudur.

HIZLI ŞARJ
Yeni elektrikli 500e, bir kahve molası kadar kısa bir sürede 85 kW’a kadar* hızlı şarj edilebilir. 50 km’lik menzil için 5 dakikalık şarj yeterli olur ve böylece gün içerisinde dilediğiniz tüm yolculukları yapabilirsiniz. Ayrıca, yalnızca 35 dakikada bataryanızın %80’ini şarj edebilirsiniz.
* 320 km menzile sahip batarya için geçerlidir.

TEK PEDAL, ÇİFT FONKSİYON
Yeni 500e, otomobilinizi hızlanmak ve yavaşlamak için yalnızca sağ pedalı kullanarak sürmenizi sağlayan ilk elektrikli şehir otomobillerinden biridir. Sürücü sağ ayağını pedaldan her kaldırdığında elektrikli otomobil yavaşlar, ardından elektrik üretmek ve bataryayı şarj etmek üzere kinetik enerjiyi dönüştürür ve geri kazanır.

FARKINDALIĞINIZ BAĞIMSIZLIĞINIZI ETKİLEYEBİLİR
Elektrikli şehir otomobilinizin menziline etki eden çeşitli faktörler bulunur. Menzil, aracın konfigürasyonu ve günlük kullanımdaki çeşitli unsurlara bağlı olarak değişmektedir. Sürüş performansına göre %15-%20 oranında optimize edilebilir.

SİZE ÖZEL WALLBOX
Opsiyonel olarak sunulan Wallbox, evinizde kendi şarj istasyonunuzu oluşturmanız için özel olarak tasarlanmıştır. Akım gücünü 7,4kW’a çıkardığınızda (profesyonel kurulumla), yeni 500e 4 saatten daha kısa süre içinde şarj olacaktır*.
* %15 ile %80 arası batarya şarjı için.

HIZLI BATARYA ŞARJI
Evden uzaktaysanız endişelenmenize gerek yok: Yeni elektrikli 500e’yi halka açık AC hızlı şarj istasyonlarında ve özel park yerlerinde şarj etmek için Mod 3 kablo kullanabilirsiniz. Mod 3 kabloyu evde, Wallbox’ınızla da kullanmanız mümkün. Evde şarj için Mod 2 kablosu kullanabilirsiniz.